Please log in or register to like posts.
Новини

Tencent е започнал да тества собствена облачна гейминг платгорма и позволява на определена група от хора да се регистрират в нея. Това се случва в момент, в който конкурентите на компанията правят смели стъпки към следвашата голяма тенденция на достигащия 135 млрд. долара пазара на видео игри, пише CNBC.

Геймингът в облака позволява на потребителите да стриймват игрите вместо да ги свалят на смартфони или конзоли, или пък да купуват физически копия. Вместо това играта се играе директно в облачното пространство.

Въпреки че индустрията за игри обичайно печели от продажбите на конзоли и игри, през последните години тя се насочва по-скоро към модела на услуги. Това пък позволи на производителите на конзоли да удължат живота им.

Облачният гейминг понякога е наричан “гейминг по заявка”. Той напълно променя начина, по който работи индустрията.

1

Наскоро Tencent пусна уебсайт за продукт, наречен “Start”, и позволява на хората в Шанхай и в южната китайска провинция Гуандун да се регистрират за тест. Описанието на уебсайта сочи, че “можете да играете на всяко устройство”. Една от ползите на облачния гейминг е, че не изисква специален хардуер като конзола например. Start все още не е пусната официално, а Tencent допълва, че е в съвсем ранен етап.

Избор на редактора

WoW! Editor's Choice.

Reactions

1
0
1
0
0
1
Already reacted for this post.

Кой харесва това?

2 comments on “Нова гейминг платформа

Вашият коментар