advertisement_alt
Please log in or register to like posts.
Новини

Според специялисти от iFixit – DualSense има едва 417 часа функционален живот, след което може да очаквате появата на различни дефекти.

В последно време много геймъри се оплакват от липсата на прецизност в аналоговите стикове на DualSense и дори заведоха колективен иск срещу Sony.

DualSense използва стандартни материали, които се намират и в предишния DualShock 4 контролер, и на този етап може би са морално остарели. Компанията ALPS, която произвежда тези компоненти, очаква оперативен живот на въртящата част на аналоговите стикове от 2 000 000 цикъла и 500 000 цикъла на натискане.

iFixit прогнозира, че използването на DualSense само по два часа на ден ще доведе до видимо износване на компонентите на аналоговия стик само за 7 месеца. Имайки предвид, че PlayStation 5 излезе на пазара през ноември 2020 г., мрачната прогноза е, че по-запалените геймъри ще се сблъскат с проблеми със своя DualSense.

1

#БОНУС

Основното оплакване е, че бутоните за управление регистрират и предават сигнали към конзолата, без да се докосват, без да са били увреждани по какъвто и да е начин. Бяха установени няколко възможни причини за докладваните проблеми. Една от тях е бързо износване на сензорите, които отчитат позицията на ръчките за управление, но е възможно да става дума и за износване на държачите, които ги фиксират в статично положение.При разглобяването на DualSense инженерите отчитат, че контролерите на Xbox, Playstation и Nintendo Switch разчитат на почти напълно еднакви технологии и компоненти, но засега изглежда, че износването и проблемите най-силно засягат новите модели на Sony.
advertisement_alt

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Вашият коментар