Please log in or register to like posts.
Новини

Google отново ни изненадват с новите си функции. Какво ново да очакваме в Google ?

1

Dark Mode

Тъмният режим на Google вече е факт, той е интелигентен и се влияе от темата на вашето устройство, пример: правите си вашият смарт телефон с тъмен режим и хоп - вашият chrome и google play market се превръщат в перфектния тъмен дует. Ако функцията е стигнала до вашия телефон, ще можете да активирате или деактивирате опцията, като отидете на Още> Настройки> Общи> Тъмна тема, В допълнение към ръчната промяна на настройката, можете също така да я накарате да следва системната настройка. Актуализацията на приложението Google също носи тъмната тема на няколко други елемента. Когато тъмният режим е активиран, Google Assistant, неговата страница за обзор, меню за проучване, страницата за откриване в приложението и други ще бъдат показани с новия интерфейс.
2

Page Tabs

Чрез нея потребителят може да подреди голям брой табове в отделни групи, които да са разделени с име и цвят. Така организирането на сайтовете за прочит или за използване на информация от тях за различни проекти и задачи става много по-лесно и удобно. Работата с функцията също е много лесна. Нужно е единствено потребителят да отвори избрания сайт в таб и да кликне с десен бутон на мишката върху него и да избере "Добави раздела към нова група" (Add tab to new group). Chrome автоматично ще създаде нова група, като потребителят може да въведе име за нея и да избере цвят. Добавянето на още табове към групата става по същия начин, но с избиране на опцията "Добави раздела към група" (Add to group). Ако има повече от една група, ще се появи меню с избор.
3

Google Асистент

Google Асистент вече ще може да ви помогне да купувате неща, без да посещавате сайт на трета страна, благодарение на актуализация, която интегрира собствената система за обработка на плащанията на Google. Функцията изглежда неизбежна - вече можете да запазвате неща като име, адрес и номер на кредитна карта в портфейла си. Скоро ще можете да поискате неща като „Пица“ и Google Асистент може да ви покаже менюто или да предложи напитки. Подобен е на разговора с прозореца за шофиране: можете да казвате поръчките си на Google Assistant на глас, след това да изберете да платите от запазената информация от портфейла си и да използвате отпечатъка си, за да удостоверите поръчката. Ползата тук е, че няма да се налага да създавате акаунт за всеки продавач, за да поръчвате редовно, или да бъдете принудени да въвеждате отново номера на вашата карта всеки път. И сега, когато Google Home може да разбере и разграничи множество потребители, надяваме се, че няма да случайно поръчате 100 пици, когато някой друг, който не сте, реши да го каже на глас. Google Assistant също ще може да изтрива информация, която сме му дали случайно. Ако случайно кажем „Ok Google“, можем да кажем „Hey Google, това не беше за теб“. В резултат на това Google ще забрави всичко, което сме му казали. Опцията ще бъде разширена, тъй като можем да наредим и на асистента да изтрие всичко, което му казахме тази седмица „Хей, Google, изтрий всичко, което ти казах тази седмица“.
4

Read This To Me

Друго нововъведение е възможността да се прочете цялата статия на глас, като тази. Просто кажете „Hey Google, read it“ или „Hey Google, read this page“ и асистентът ще ви прочете всичко! Функцията ще бъде достъпна за 42 езика, включително родния ни полски език!

Reactions

1
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.