Новини

Social Media – Track & Watch

0
Please log in or register to do it.

Може би не всеки си е задавал въпросът – какво са социалните мрежи, защо те са създадени?

Ето че е време отново да ви припомним защо социалните мрежи са създадени и на какъв принцип работят те. Днес ще наблегна над основният технически и психологически дизайн, как всичко е програмирано за да хаква хората, техните данни, тяхната психика и тяхното подсъзнание.

#1

Какво са социалните мрежи?

Социалните мрежи (Facebook, Google, Twitter, Instagram, Snapchat, Pinterest, YouTube) са машини за психологически контрол и комуникация между група от хора, в много от тях пише че те не пазят информация в базата си данни за деца под 14-18 годишна възраст но това е лъжа. Целта на тази мрежи (машини) е събиране на данни, създаване на алгоритъм, изготвяне на биологически профил (какво гледате, какво харесвате, какво споделяте - всяко ваше действие се записва). Освен събиране на голямо количество данни, тези машини предлагат и реклами от които да печелят, показват ви реклами които биха ви харесали - данни от вашата дейност. Тяхната главна цел е да държат хората заети, да ги държат на телефона за да събират повече и повече информация от всеки свой потребител.
#2

Какво става с нашата информация?

Информацията която събират всички социални мрежи може да бъде много обширна, всеки ден те събират данни за това къде се намирате, с кого пишете, какво харесвате, какво споделяте, гледате в този момент, колкото повече знаят за вас - толкова по-лесно могат да ви контролират като ви предлагат онова което подсъзнателно желаете (човек се хваща на лъжата когато тя отговаря на очакванията му). При регистрация в какъвто и да е сайт, ако прочетете цялата информация наречена "политина за използване" ще разберете че вашите данни се продават на трети страни, това могат да бъдат правителствени организации и различни видове бизнес индустрии, независимо от коя точка на всета се намират.
#3

Как социалните мрежи ни променят?

Има бизнес модул над който работят много хора за да създадат идеалната машина която да привлича вниманието ни. Всяко наше действие в интернет е записано и програмирано така че да бъде предсказано какво ще е следващото действие което ще предприемем.
Известията които виждаме не са случайни, те са алгоритъм който ни приканва да влезем и да видим какво има за нас, какво още може да ни покаже за да бъдем заети и да не мислим за нищо друго освен за това как да прекараме свободното си време скролвайки (scroll).
Цветовете на сайтовете, дизайна на сайтовете, медиите - те не са случайни. Цветът действително представлява сам по себе си мощен инструмент за въздействие върху психиката на човека. Всъщност, всеки цвят въздейства на психиката по определен начин. Цветът е способен да приповдигне или да развали настроението, да увеличи или да намали силите на човек.
#4

Опасни ли са те?

Интернет е опасен инструмент за хората които нямат достатъчно силна психика, хора които могат да бъдат манипулирани. AI Търсачките нямат опция да различават фалшивите новини от реалните, социалните мрежи нямат опция да различават реалните профили от фалшивите (въпреки че навлиза изискването за снимка на личната карта при използване на социален профил). В интернет има три типа "хора" - бизнес модели, хакери и обикновенни потребители (хората, чиято информация бива продадена). В днешно време всеки може да бъде когото си пожелае, независимо дали ще публикува своята реална идентичност или ще открадне нечия друга, един от основните проблеми е педофилията и продажбата на порнографска информация на непълнолетни лица която е била открадната от "лични" чатове в социалните мрежи.
#5

Как да предпазим себе си и хората около нас?

Използвайте VPN, нека сайтовете да не знаят вашето реално местоположение, в днешно време не е нужно да разрешавате дали даден сайт да ви следи, достатъчно е само да го посетите и вече вашият IP Адрес, локация, браузър, устройство са регистрирани в базата данни. Не позволявайте на деца между 8 и 13 годишни да използват каквито и да са социални мрежи, нека тяхната информация, самоличност да не бъде достъпна за този вид AI (Изкуствен Интелект), по този начин имате и по-голям шанс да ги предпазите от педофилията която се крие дълбоко в интернет. Не кликайте непрекъснато на виеата които YouTube/Facebook ви предлагат, по този начин ще промените алгоритъма на социалните мрежи. Обмисляйте какво споделяте, харесвате. Не се доверявайте на цялата информация която Google ви предлага, понякога тя може да бъде лъжа. Не използвайте една и съща парола за всеки ваш профил, това е лесен начин да бъдете хакнати. Винаги използвайте генератор за код в различните сайтове (ако е възможно) за да се предпазите допълнително от хакерите. Проверявайте линковете които вашите "приятели" в изпращат (urlvoid.com/).
Какво представлява киберпрестъпността?
Meoww

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Няма никой!