Видео Игри Технологии

Steam Deck – TOP Plugins

0
Please log in or register to do it.

Steam Deck е портативна игрова конзола, разработена от компанията Valve. Тя предлага възможност за игра на различни видеоигри от Steam платформата на телевизор, монитор или на ход.

Steam Deck е снабдена с 7-инчов екран с резолюция от 1280 x 800 пиксела, тъч скрийн, интегриран контролер, подобен на PlayStation DualShock или Xbox Controller, и вградена клавиатура. Конзолата работи с операционната система SteamOS, базирана на Linux.

Steam Deck е екипирана със собствен процесор AMD Zen 2, графична карта AMD RDNA 2 и 16GB RAM памет. Тя поддържа висока производителност и позволява игра на графично изискващи игри, като Cyberpunk 2077 и Doom Eternal.

Конзолата разполага с USB-C порт, което позволява свързването към външен монитор или телевизор, както и добавянето на периферни устройства като мишка и клавиатура. Има и слот за microSD карта, за разширение на вътрешната памет от 64GB до 256GB или 512GB.

Конзолата е снабдена с батерия, която позволява до 8 часа игра, в зависимост от интензитета на използване. Тя поддържа безжична връзка и може да се свърже към интернет чрез Wi-Fi или Bluetooth.

Основната функция на Steam Deck е да позволи на геймърите да играят любимите си видеоигри от Steam платформата навсякъде – вкъщи, на път, на гости и дори на градски комунален транспорт.

 

Ето и едни от най-добрите плъгини които можете да използвате в вашият Steam Deck

#1

Non Steam Launchers

"Non Steam Launchers" ви позволява да теглите и играете игри от други платформи. Плъгина поддържа работа с SD карта и платформи като Amazon Games, GOG, EA App, BattleNet, Itch.io, Legacy Games, Xbox Game Pass, Ubisoft Connect, Rockstar Launcher, IndieGala, DMM Games, PS Plus, Origin Launcher, Minecraft Launcher и много други. Освен гейминга този плъгин ви дава възможност и да използвате известни медийни приложения като Twitch, YouTube, Disney и т.н.
Инсталацията на този плъгин става изключително лесно, теглите пакета и го инсталирате в вашия Steam Deck. рестартирате конзолата за да се запазят всички настройки и вече сте готови за игра!
#2

Decky Loader

Decky Loader ви позволява да промените изцяло стила на вашата конзола - визуални ефекти, UI, звуци, анимации и други. Ако искате да създадете свой персонален дизайн на вашия Steam Deck, това е вашият плъгин. А тези които се занимават с Python могат да променят този плъниг изцяло по свой вкус.
#3

Storage Cleaner (Decky Loader Plugin)

Какво е стил, гейминг без дисково пространство? Именно това е работата на Storage Cleanner - извежда информацията за размера на файловете и ви спестява време в търсене из Linux папките и къде - какво е останало от игрите и другите ви програми. Тази функция по някаква причина е изпусната от Valve но пък за сметка на това имаме преносима конзола с отворен код и много идеи за разработки.
#4

HLTB for Deck

Ако сте от хората които обичат статистиките по време на игра, това е вашият плъгин. "HLTB" представлява плъгин който ви дава информация за колко време можете да минете цялата игра и какъв е вашият игрален период, освен това можете да създавате спокойно виде клипове на вашите любими моменти в игрите и да избирате техният формат.
#5

ProtonDB

Плъгина ви дава допълнителна информация която е неофициална за игрите които са тествани на Steam Deck но нямат Verification значка. ProtonDB добавя три нови значки в всяка от игрите ви с които индикира дали дадената игра върви гладко или е проблемна, разбира се, тази статистика е базирана на потребителите (нещо като рейтинг).
#6

Game Theme

Добавя музика за фон когато изберете някоя игра, музиката може да бъде базирана на оригиналната музика на играта или на ваш персонален звук.
#7

GameGrid

Удобен и компактен дизайн за хората които искат да променят обложката на играта (в библиотеката с игри и страницата за пускане). Може да се зададе от официалните изображения на играта или обложката да е с ваш персонален дизайн.
#8

Vibrant Deck

Vibrant Deck е плъгин за промяна на цветовата гама. Можете да променяте цветовете от студени към топли или да увелиците тяхната яркост.
Котките и техният нрав

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.