PS5 – Малките особености на конзолата

Please log in or register to like posts.
Новини

За никого не е тайна че Play Station 5 & Xbox One X бяха с почти еднакви дати на премиера и пускане на пазара по неофициални данни. Sony вече обявиха официалната си дата на излизане и също така отговориха на няколко важни въпроса относно своята конзола и аксесоари.

Ето и няколко интересни неща около новият Play Station 5

1

Обратна съвместимост - игри и аксесоари

За съжаление PS5 няма да поддържа голяма част от игрите на своя предшественик. От Sony обявиха че ще има обратна съвместимост само на най-големите им заглавия, останалите по-ниско популярни, бюджетни игри няма се поддържат от новото поколение конзола. Не бързайте да се отчайвате, феновете ще продължат да използват своите аксесоари като волан, VR, камера за PS4, VR Aim, Move, освен това другите аксесоари работещи под USB или 3.5мм жак ще бъдат съвместими с конзолата.
2

Контролер DualSense и станция за зареждане

Очаква се сегашните котролери DualShok 4 да не бъдат съвместими с PlayStation 5. DualSense вече е снабден с най-новите екстри като микрофон, нови адаптивни спусъци с нов механизъм който ще накара играчите да почувстват съпротивлението докато карат кола или стрелят със своето любимо оръжие, нова сензорна връзка - сега играчите ще усещат по-добра вибрация по време на игра, старият механизъм е заменен с нови два много по-чувствителни, бутон за създаване на видео/снимка и излъчване на живо - стрийм, включен е стандартният високоговорител от серията PS4, нова вградена батерия с порт Type-C и познатият ни Move сензор. Новата док станция за зареждане на DualSense вече предлага опция за бързо зареждане за да не чака играча дълго време, станцията не се продава в стандартния комплект и е налична само за лимитираната версия на конзолата. Вече е официално обявено че Play Station 5 излиза на 19 Ноември 2020 г. като цената й се оформя около 1000 - 1200лв

Reactions

0
0
0
0
0
0
Already reacted for this post.

Leave a Reply